„Жената не е човек…“

или ръководство за полова идентификация.

Крайното полово мислене ме дразни точно толкова, колкото и лошата лична хигиена. Всеки неизмит и неизбръснат мъж е „достоен“ да се нарече „истински мъж“, а всяка неизмита и неизбръсната жена просто не е жена. Особено важно е към определението мъж или жена, да се прикачи епитетът за заслуги – „истински“.

Трябва да се определяме като противоположности. Жените са това-и-това, мъжете задължително не са и обратно. Половата принадлежност си е продукт на природата, но половата идентичност е културен продукт. 

Балканите все още сме място, където мъжът трябва да се доказва като се държи грубо, пие, псува, пада си по жени, има култ към окосмяването си и единствената мръсна дума за него е думата феминизъм. Човешко е да си мъж. Да се ядосаш, да се напиеш, да се сбиеш…

Жената не е човек в „истинския“ смисъл на думата. Тя не трябва да се държи грубо, да пие, да псува, да си пада по жени и да има окосмяване.

Темата е много дъвкана, но всички реклами за дъвки твърдят, че дъвченето на дъвка е полезно за хигиената на устата. Така че току-виж сме изчистили някое и друго зле залостено между зъбите и мисловните конструкции понятие.

Крайното джендър мислене често се приема за норма, правило за полово мислене. Неприемането на шеговития тон на крайните джендър изказвания се приема като липса на чувство за хумор. Просто си длъжен да кажеш „Ха-ха-ха! Много смешно!“ И едновременно с това знаем, че шегата е начин да се представят някои „истини“.

 Инсталирането на софтуера за мъж и софтуера за жена е толкова задължително, колкото задължително е наличието на операционна система за един компютър. Обаче ако инсталацията на софтуера е неуспешна, се смята, че грешката е хардуерна…. Този или тази просто са сбъркани…

Защото още от раждането, към момчетата и момичетата се проявява различно отношение. Възпитават се предимно да мислят като мъже и жени.

За момчетата се предпочитат студените цветова – синьо, зелено. За момичетата топли – розово, червено.

Това не би било лошо, ако акцентът на възпитанието пада върху това как човек трябва да се държи като човек. А не върху обяснения от типа „Мъжете не плачат, не се дръж като момиче.“ и т.н.

На една крехка тийнейджърса възраст, децата вече са научили удивителни факти:

„Мъжете, които плачат са женчовци.“

„Момичетата са слаби, ревли и лигли.“

„Мъжете не разбират от женски работи.“

„Любовта на мъжа минава през стомаха.“

„Жените са лоши шофьори.“

„Какъв мъж си като не можеш да го набиеш?“

 …..

One response to this post.

  1. жените НАИСТИНА не са добри шофьори. нямам идея защо е така, та те са толкова невероятни в забелязването (и запомнянето) на детайла!

    а мъжете наистина не разбират от женски работи. предполагам щото не им достига интелектуален потенциал.

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: