Мантри за щастие

14721_776169972468262_9204031232316137286_nВсичко, което човек постига по правила, които приема за свои, го прави щастлив.

Ортодоксалният християнин е щастлив с Бог, молитвите, постите и чистата вяра.

Крадецът е щастлив с направения удар и придобитото.

Краварят е щастлив с добрия млеконадой, здравите животни и добрият прираст.

Това, което се нарича щастие е толкова разнообразно, но за сметка на това толкова императивно.

Продавачите и водачи към щастие се надпреварват да съветват горкия нещастен човечец как да бъде щастлив.

10 правила, 30 съвета, 12 неща, които не знаете…. чети и изпълнявай.

Здравето е едно от най-продаваните видове щастие. Хобито на ментор се упражнява от хиляди знайни и незнайни комерсиално или просто себеутвърждаващо ориентирани доставчици чрез здравословно хранене, нетрадиционно лечение, очистващи практики, упражнения, лунни диети, хранителни добавки, билки, правила за пречистване и така нататък.

Искате ли да бъдете здрави и да сте изпълнени с енергия?  Че кой не иска. И уловите ли се да искате, вече сте последователи на разнообразни и понякога противоречиви съвети. И след като не успеем да влезем в правия път, започваме да се чувстваме виновни. А просто не бива да бъдем подражатели на практики, които не са съвместими с нашата индивидуалност.

Бодибилдингът не изостава по отношение на ценната доставка щастие. Стотици видеа, курсове, тренировки ни водят към перфектната фигура. След седмица или най-много месец обещават да забележите резултата.

Печеленето на пари отдавна е поредната религия на щастието. Печелене с включване в различни дейности – „доходоносна“ работа, участие в МЛМ мрежа, различни игри със „страхотни“ печалби. От нас се иска да приемем предизвикателството и след като се разочароваме от липса на резултат, решаваме да помислим, преди да предприемем каквото и да било.

Програмирани сме да търсим щастие и все някъде ще клъвнем. Особено промиващо действат мотиваторите за позитивно мислене, личностно развитие, енергийно балансиране, междуличностни отношения.

То не са мантри, визуализации, специални пречистващи ритуали, бели магии и т.н.

Разберете, че всеки човек си има палитра от чувства и стремежът да се надъхваме постоянно, че днес и сега трябва да сме усмихнати и позитивни е повече патология, отколкото норма.

Не, че не искам да съм щастлива. Ама тези доставчици на щастие засипват с купища неефективни предложения.

Да не говорим за предсказването, изчистването от магии, гаданията, изчистване от негативна енергия…

Рекордите бие обаче отслабването. Рояци от хапчета, гелове, билки, рецепти и диети обикалят интернет пространството. Съпътствани от хиляди антицелулитни кремове, процедури и бабини практики.

Някъде сред всички тези еклектични, псевдо научни, често заблуждаващи и откровено алогични теории, може да се срещнат фрагментирани истини. Но всяко индивидуално учение се бори за мястото сред най-добрите, най-полезните и най-истинските и ние попадаме винаги сред десетина от тях, незнаейки на кое да се спрем. Така потопени в море от информация и псевдо информация не можем да изплуваме и често се давим. Потъвайки редовно, губим почва под краката си и се обявяваме за бездарни.

А истината е някъде там.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: